sobota 23. října 2010

Mňau

Vždy jsem se domnívala, že kočka je zvíře, které si nemohu pořídit do paneláku. V mých naivních představách jsem se viděla, kterak se vracím z práce domů a kočku nalézám v lepším případě zavěšenou na záclonách, v tom horším brousící si drápky na nábytku či sedačce. S přestěhováním do domku jsem nabyla pocitu, že kočka k němu neodmyslitelně patří. Bude to přece kočka "venkovní", která přiběhne, jakmile usednu na lavičku a bude mi příst u nohou. Tolik tedy má představa.

Dnes máme pátým rokem kočku "domácí". Záclony ji nezajímají, nábytek taktéž. Téměř většinu času tráví spaním na posteli, občas se zajde proběhnout ven a hlavně se ráda mazlí. Je to úžasně inteligentní tvor, kterého máme všichni moc rádi.


neděle 10. října 2010

Hortenzie

Loni jsem se pokoušela usušit květy hortenzie, ovšem bezúspěšně. Dnes už vím, že jsem je ustřihla moc brzy.
Hortenzie na jídelním stole...

... a v předsíni v košíku

Další sušina, tentokrát koupená.
Co se týče sušení, někdo radil nechat je uschnout ve vodě, další zas zavěšené na půdě či jen tak ve váze. Vyzkoušela jsem pro jistotu všechny možnosti a myslím, že letos mohu být vcelku spokojená.

středa 6. října 2010

Víkendové sluníčko

Dnes jsem se dočetla, že nás čeká tisíciletá zima. Pevně doufám, že se tato předpověď nevyplní, neboť zimu mám ráda akorát tak na Ladových obrázcích. Toto roční období bych nejraději strávila někde na Sicílii nebo ještě lépe v Karibiku.

O víkendu vykouklo na pár hodin sluníčko, tak si ho zatím užívám. Lavičku  neuklízím a doufám, že si dáme venku ještě nějaké to kafíčko.