pondělí 29. listopadu 2010

Advent

Začal advent - období těšení na Vánoce, a to asi pro většinu z nás. Poslední dobou mám však pocit, že kouzlo Vánoc se vytrácí. Snažím se nevidět okolo to předvánoční šílenství a užívám si těch příjemnějších věcí, jako jsou návštěvy vánočních trhů, pečení cukroví, a hlavně si opět pustím svůj nejoblíbenější film Lásku nebeskou. Ta už k Vánocům několik let neodmyslitelně patří. Pokud jste ji snad ještě neviděli, tak vřele doporučuji.





neděle 14. listopadu 2010

Zahrada v listopadu

červené plody dřišťálu ...
stále ještě něco kvete ...


před domem ...

muškát ...

okrasná jabloň ...

sobota 6. listopadu 2010

Drobné radosti

Pomalu ale jistě se blíží mé neoblíbené roční období. Na zimě je pro mne pozitivní snad jen to, že po ní stoprocentně zase přijde jaro. Rozhodla jsem se zpříjemnit si tyto dny drobnými radostmi a protože si raději koupím něco do bytu než na sebe, tak prvním úlovkem je přírodní břízový věneček. Také se chystám napsat Ježíškovi o nové hrnce. Byla jsem zatím v 5 obchodech, kde jsem vyslechla 5 různých názorů, které jsou ty nejlepší. A tak se obracím na Vás a prosím o Vaše nezávislé rady, které mi budou nápomocny při výběru.
Vařím na plynu a tak se trochu bojím nerezu, na druhou stranu nechci, aby hrnec stál víc než sporák. Předem děkuji za jakýkoli příspěvek na toto téma.